Türkiye’deki F-16’ların yapısal yenileme çalışmaları başladı

Türkiye’nin F-35 projesinden çıkarılmasının akabinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savaş uçağı gereksinimi, F-16’lar ile karşılanıyor. Bu uçakların daha fazla kullanım ömrü sunması için yapısal düzgünleştirme çalışmaları başladı.
Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir’in paylaşımına nazaran Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), F-16 Blok 30 uçaklarının kesimlerini yenileme çalışmasına başladı. Uçak başına 1200-1500 adet modül yenilenecek. Gerekli görülen modüller tamir edilecek ve gövde güçlendirme uygulamaları gerçekleştirilecek.
Demir’in açıklamasına nazaran F-16 kesimlerinin yenileme süreciyle F-16 uçaklarımızın yapısal ömrünün 8 bin saatten 12 bin saate çıkarılması hedefleniyor.
Öteki yandan F-16’ların gücünün artması için Lockheed Martin ile birlikte modernizasyon projesi sürüyor. Bugüne kadar 4 adet F-16 uçağı modernize edilerek TSK’ya teslim edildi. 2023’e kadar filodaki tüm F-16’lar modernize edilecek.